alkuun

Päivä toisen töissä opettaa erillisverkkolaisia

Erillisverkoilla keinot ovat monet, kun tavoitteena on yhtenäinen työkulttuuri ja entistä parempi sisäinen yhteistyö. Tämän vuoden aikana johtajisto on vieraillut eri toimipaikoilla. Vierailu ei ole jäänyt nopeiden tapaamisten tasolle, vaan töitä on tehty ihan käytännössä. Henkilöstöpäällikkö Susanna Viljanen kertoo, että hyvin alkanut kokeilu on jo nyt parantanut työkulttuuria.
käyttökeskus pomo pinteessä työhyvinvointi

”Kun vuosi sitten toteutimme henkilöstölle työhyvinvointikyselyn, monet kaipasivat lisää ymmärrystä ainutlaatuisen yrityksemme moninaisista tehtävistä. Varsinkin johtajien työssä päätöksenteko vaatii erittäin laaja-alaista ymmärrystä Erillisverkoissa tehtävästä työstä ja erillisverkkolaisten arjesta. Päätimmekin ryhtyä tämän asian parantamiseksi heti tuumasta toimeen ja ideoimme Pomo pinteessä -päivän. Johtajistomme jäsenet lähtivät toimipaikkoihin eri puolille Suomea tekemään töitä ihan käytännössä ja tutustumaan toimipisteiden henkilöstöön henkilökohtaisesti”, Susanna Viljanen toteaa.

Susanna Viljanen painottaa, että Erillisverkoilla halutaan panostaa yhtenäiseen kulttuuriin ja sisäisen yhteistyön vahvistamiseen.

”Vierailijat otettiin kaikissa paikoissa iloisesti vastaan. Jokaisessa tehtävässä oli työhönopastaja, joka ohjasi vierailijaa käytännön työssä. Periaatteemme oli, että vierailija ei katso työntekoa vierestä vaan tekee päivän aikana töitä muiden kanssa.”

Paljon oppia yhdessä päivässä

Kaikki mukana olleet johtoryhmän jäsenet lähtivät Pomo pinteessä -päivään avoimin mielin eli Susanna Viljasen mukaan ”innosta puhkuen”. Vaikka vierailu kesti vain yhden päivän ajan, moni johtoryhmän jäsen on kertonut saaneensa paljon oppia ja ymmärrystä. Myös työyhteisöiltä on tullut vain positiivista palautetta.

 

Aito tutustuminen toisten työtehtäviin avaa meille aivan uudenlaisia mahdollisuuksia

Pomo Pinteessä -kokemusten opit ja kopit on jaettu koko henkilöstölle ”Pomon” ja hänen mentorinsa yhteisenä raporttina päivästä. Myös koko henkilöstön aamukahvitilaisuuksissa on kerrottu kokemuksista. Työpäivästä kertominen vie eteenpäin yhdessä tekemisen kulttuuria työyhteisölle.

”Meillä työskentelee 350 kovan luokan ammattilaista. Olemme sitä parempia, mitä enemmän ja syvällisemmin teemme yhteistyötä yhdessä. Tätä kokeilua pitää ilman muuta jatkaa. Itse asiassa olemme tässä vasta alussa. Tällainen aito tutustuminen toisten työtehtäviin avaa meille aivan uudenlaisia mahdollisuuksia”, Susanna Viljanen summaa kokeilua.

Lue lisää:

Laura Arat: Työssäni parasta on jatkuva kehittyminen ja kehittäminen

Shahzad Butt: Atari vei mennessään jo 80-luvulla, nyt rakennan turvallisempaa tulevaisuutta

Tiina Numminen: Erillisverkkojen ennakkoluulottomuus teki vaikutuksen työnhakuprosessissa