alkuun

Mikä on Virve 2 Data? 

Kun kriittinen viranomaisviestintä siirtyy laajakaistaiseen aikaan, Virve 2 Data -liittymä mahdollistaa etuoikeutetun ja turvallisen tiedonsiirron. Listasimme yleisiä kysymyksiä ja vastauksia dataliittymästä.
dataliittymä viranomaisviestintä virve 2

Käyttöönottovaiheessa oleva, laajakaistainen Virve 2 -viranomaisviestintäpalvelu tarjoaa paljon uutta – muun muassa uudet dataliittymät viranomaisten etuoikeutettuun tiedonsiirtoon. Mikä Virve 2 Data -liittymä oikeastaan on ja millaisia mahdollisuuksia se tuo kriittiseen viranomaisviestintään?

Virve 2 Data – kysymyksiä ja vastauksia:

Virve 2 Data on viranomaisten ja turvallisuustoimijoiden datalaitteisiin tarkoitettu Virve 2 -liittymä. Sen käyttökohteita ovat esimerkiksi reitittimet, kannettavat tietokoneet, tabletit sekä laitteiden välinen tiedonsiirto (M2M).

Dataliittymän avulla viranomaiset voivat toteuttaa etuoikeutetun ja korotettua varautumista edellyttävän tiedonsiirron.

Kriittisessä viranomaisviestinnässä on erilaisia tarpeita, Virve 2 Puhe -liittymää käytetään älypuhelimissa liittymäratkaisuna esimerkiksi nykyisen Virve-viranomaisverkon kaltaisen Ryhmäpuhepalvelun toteuttamiseen.

Datan käyttö puhutun viestinnän rinnalla on yleistynyt tuntuvasti Virve-viranomaisverkon käyttöönoton jälkeen. Dataliittymällä haluamme vastata asiakkaidemme kasvaneisiin datansiirtotarpeisiin muun muassa liikkuvissa yksiköissä.

Erillisverkot on palveluoperaattorina vastuussa Virve 2 Datasta ja sen toimivuudesta. Palvelujen tuottamiseen käytämme kumppaneita.

Virve 2 Datassa on ainoana dataliittymänä Suomessa viranomaisten etuoikeustoiminteet. Se on keskeinen tekijä Erillisverkkojen asiakaskunnalle ja syy käyttää Virve 2 -liittymää kaupallisten dataliittymien sijaan. Palvelun tulee olla viranomaisten käytettävissä niin normaalioloissa kuin poikkeustilanteissa. Verkon varautumisen taso on korotettu.

Liittymä varmistaa viranomaisten kriittisen viestinnän. Se on tietoturva-arvioitu ja liittymällä on Turvallisuusverkkotoiminnan käyttöönottopäätös kuten muillakin Virve 2 -palvelun liittymillä. Erillisverkkojen hallinnoima oma core-verkko ja maantieteellinen hajautus lisäävät toimintavarmuutta.

Virve 2 Data -liittymät ovat saatavilla välittömästi operatiiviseen käyttöön.

Tulevaisuutta on hankala ennustaa, mutta Virve 2 tuo viranomaisviestinnän nykyaikaan. Kyseessä on kansainvälisestikin poikkeuksellisen uudenaikainen ratkaisu ja ensimmäinen laatuaan Pohjoismaissa. Virve 2 Data -liittymille ilmenee uusia sovelluskohteita koko ajan.

Asiakkaillamme on erilaisia dataliittymätarpeita esimerkiksi tarvittavan tiedonsiirtonopeuden mukaan. Tarjoamme tällä hetkellä kahta erityyppistä liittymää. Data Kymppi soveltuu esimerkiksi liikennevalo-ohjaukseen. Data Tonni puolestaan tarjoaa suurempaa nopeutta muun muassa reititinkäyttöön.

 

Haluatko kysyä lisää Virve 2 -palveluista ja dataliittymän käyttöönotosta?
Ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Asiakaspalvelu

Arkisin kello 8–16
Puhelin 0800 182 555
asiakaspalvelu@erillisverkot.fi